Meesters voor particulieren

Meesters van Trecht is een kwaliteitsaannemer van grote en kleine restauratie-, renovatie- en verbouwprojecten. We snappen dat u zich wellicht afvraagt wat het verschil is tussen deze begrippen. Daarom lichten we ze graag even toe.

Restauratie

Onder restauratie verstaan wij het in de oorspronkelijke staat brengen van (elementen van) een pand of monument. Elementen kunnen zaken zijn als een gevel, schouw, ornament of deur. Restaureren vereist ouderwets vakmanschap en daar worden onze mensen enthousiast van. Restauratie is vaak een onderdeel van onze verbouw- of renovatieprojecten. Meesters van Trecht is jouw kwaliteitsaannemer voor restauratie.

Renoveren

Met renovatie bedoelen we een oud gebouw aanpassen aan de eisen van deze tijd op het gebied van o.a. verwarming, isolatie, elektriciteit, brandveiligheid en duurzaamheid. Hierbij worden zowel oude als nieuwe materialen en technieken gebruikt. Wil je jouw huis renoveren? Vraag dan een offerte aan.

Bouwtrajecten zijn vaak intensief, zeker waar het restauratie of renovatie betreft. Dan is het van belang om met de opdrachtgever op één lijn te zitten. Dan doen we frequente en duidelijke communicatie.”
Michel Haafkes, Directeur/eigenaar

Verbouwen

Verbouwen is het herinrichten van een pand of monument. Het pand krijgt dus een andere indeling. Zo verbouwen we bijvoorbeeld een studentenhuis in een monumentaal pand tot gezinswoning. Bij veel van onze projecten komen hier restauratie- en/of renovatiewerkzaamheden bij kijken. Bij verbouwingen geven we uitgebreid advies en verzorgen vervolgens het hele project.

Onderhoud

Daarnaast verzorgen wij, vaak in opdracht van Verenigingen van Eigenaren (VvE), het onderhoud van panden. Dit betekent dat we het pand in goede staat houden, zorgen dat alles werkt en het er netjes uit ziet. Denk aan het periodiek herstellen van houtrot of het incidenteel vervangen van een niet werkend raam.

Authentiek vakmanschap

Of we nu restaureren, renoveren of verbouwen, we doen dit altijd met veel respect voor de oorspronkelijke bouwmethodes van uw pand. Dit vergt inzicht in de bouwhistorie en constructies en materialen van die tijd. Ook de ontwikkelingsgeschiedenis van een gebouw door de jaren heen geeft ons veel waardevolle informatie. Onze vaklieden beschikken over jarenlange praktijkervaring met het werken in oude panden. Maar belangrijker nog, ze hebben echt liefde voor dit vak. Bij Meesters van Trecht worden we enthousiast als achter een voorzetwand een schitterende muur met ouderwets behang tevoorschijn komt. Of als we in onze werkplaats aan de slag mogen met het in de originele staat brengen van kamer en-suite deuren inclusief glas in lood ramen. Ook ornamenten kennen voor ons geen geheimen.

Met de technologie van nu

Al die oude en originele details vinden we schitterend maar we begrijpen ook dat uw pand moet voldoen aan de moderne tijd en dan het er prettig wonen of werken moet zijn. Daarom combineren we ons authentieke vakmanschap met ruime kennis van de bouwmethodes van deze tijd. Renoveren betekent namelijk ook moderniseren. We zorgen ervoor dat elektriciteit en verwarming weer voldoen aan de eisen van deze tijd. Door bijvoorbeeld goede isolatie maken we uw pand zo energiezuinig mogelijk. We hebben namelijk ook duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan. Kortom, het team van Meesters van Trecht weet hoe ze uw pand klaar voor de toekomst maken zonder dat het oude karakter verloren gaat.

Bij Meesters van Trecht nemen we de tijd voor onze klanten. We begeleiden en adviseren hen in alle keuzes die gemaakt moeten worden, ook gedurende het bouwproces”
Bart Louman, Calculator/werkvoorbereider

Werkwijze, advies en kosten

De combinatie van ouderwets vakmanschap en een moderne aanpak ziet u ook terug in onze werkwijze.  Hoewel elk project weer anders is proberen we zo veel mogelijk een vast proces aan te houden. Of we nou een woning gaan renoveren, een monument restaureren of een huis verbouwen.

Als u contact met ons opneemt maken we een afspraak voor een kennismaking en komen we graag het pand bezichtigen. We bespreken dan uw wensen en eisen en brengen zo het project in kaart. Werkt u met een architect? Geen probleem, we spreken dezelfde taal en werken graag samen. Tijdens een vervolgafspraak nemen we de specialisten mee die een bijdrage aan het project zullen leveren. Zo kunnen we u het beste advies geven en hebben we alle informatie om een goede offerte te maken. Of eigenlijk spreken we liever van een advies inclusief een reële inschatting van tijd en kosten. Dat advies nemen we altijd mondeling met u door.

Bent u akkoord? Dan gaan we het project plannen en voorbereiden. Benodigde vergunningen vragen we voor u aan. Daarnaast maken we een overzichtelijke planning. Ons team van vakmensen wordt aangestuurd door één projectleider die tevens uw vaste aanspreekpunt is. De projectleider begeleid u tijdens het hele bouwproces. We betrekken u graag bij wat we aan het doen zijn en daarom hebben we veel live-contact op locatie. Dat maakt het makkelijk om u te adviseren als er tijdens het project keuzes gemaakt moeten worden. Bij een oud pand komen namelijk nog wel eens nieuwe zaken aan het licht. Dat maakt het werken in oude panden voor ons juist leuk. We zijn flexibel; schakelen en bijsturen tijdens het project, ook dat is vakmanschap.

Waarom
Meesters van Trecht?

  • U wilt uw pand of elementen daarvan terugbrengen in de oude staat? Wij weten wat die stijl precies is en hoe u het mooiste resultaat kunt behalen.
  • Door onze jarenlange ervaring kunnen we altijd een reëel inzicht geven in de kosten.
  • Ook geven we altijd een reële inschatting wanneer het project gereed is en bewaken de planning strikt.
  • We nemen het gehele bouwproces voor onze rekening: het denkwerk vooraf, de planning en voorbereiding, coördinatie en alle communicatie.
  • We werken altijd met een vast, Nederlands team van gepassioneerde vakmensen en specialistische partners.