Restauratie van oude panden en monumenten

Restauratie is het in de oorspronkelijke staat brengen van (elementen van) een pand of monument. Het restaureren van elementen zoals gevels, schouwen, ornamenten of deuren vereist traditioneel vakmanschap. Onze medewerkers hebben een passie voor deze uitdagingen en worden er enthousiast van. Vaak is restauratie een onderdeel van verbouw- of renovatieprojecten. Bent u op zoek naar een kwaliteitsaannemer voor restauratie? Meesters van Trecht staat voor u klaar!

Bouwtrajecten zijn vaak intensief, zeker waar het restauratie of renovatie betreft. Dan is het van belang om met de opdrachtgever op één lijn te zitten. Dan doen we frequente en duidelijke communicatie.”
Michel Haafkes, Directeur/eigenaar

Wanneer kiest u voor restauratie?

Beschikt u over een monumentaal pand, heeft u net een eeuwenoud pand gekocht of bezit u een mooie historische woning? Dan is gewoon verbouwen voor u waarschijnlijk geen optie. Wellicht heeft u te maken met een dorps- of stadsgezicht. Meesters van Trecht zorgt ervoor dat uw pand middels restauratie weer optimaal gebruikt kan worden. Uw pand zal zorgeloos gerestaureerd worden; wij nemen het hele bouwproces voor onze rekening, het denkwerk vooraf, de planning, voorbereiding, coördinatie en algehele communicatie.

Authentiek vakmanschap

Wij benaderen elk project met veel respect voor de oorspronkelijke bouwmethoden van uw pand, ook als dit gaat om restauratie. Dit vereist een haarfijne kennis van de bouwhistorie, constructies en materialen die in die tijd werden gebruikt. De evolutie van een gebouw door de jaren heen biedt ons ook waardevolle inzichten.

Onze vakmensen hebben uitgebreide praktijkervaring met het werken in oude panden. Maar nog belangrijker is hun passie voor het vak. Bij Meesters van Trecht worden we enthousiast wanneer we achter een voorzetwand een prachtige muur met oud behang ontdekken. Of wanneer we in onze werkplaats aan de slag kunnen met het herstellen van kamer-en-suite deuren inclusief glas-in-loodramen naar hun oorspronkelijke staat. Ook ornamenten zijn voor ons een bron van inspiratie, geen enkel detail gaat ons voorbij!

Werkwijze, advies en kosten

De combinatie van het ouderwetse vakmanschap en de moderne aanpak ziet u ook terug in onze werkwijze. Elk project is weliswaar anders, toch proberen wij om zo veel mogelijk een vast proces aan te houden. Bij Meesters van Trecht weet u waar u aan toe bent, ook bij restauratie. Wanneer u contact met ons opneemt is dat geheel vrijblijvend. Graag maken we dan een afspraak, voor een kennismakingsgesprek en om het pand te bezichtigen. Bij het gesprek bespreken we uitvoerig uw wensen en eisen. Op deze manier brengen we het project in kaart.

Bij Meesters van Trecht nemen we de tijd voor onze klanten. We begeleiden en adviseren hen in alle keuzes die gemaakt moeten worden, ook gedurende het bouwproces”
Bart Louman, Calculator/werkvoorbereider

Werkt u samen met een architect? Dat is voor ons geen enkel probleem. Wij spreken dezelfde taal en vinden het fijn om samen te werken met andere experts. Bij de vervolgafspraak zullen we dieper ingaan op het project. We nemen namelijk onze specialisten mee die een bijdrage aan het project gaan leveren. Op deze manier kunnen we u het beste advies geven en hebben we alle informatie op een rij om een offerte op maat op te maken. Dit is inclusief een reële inschatting van de tijd en kosten. De ontvangen offerte nemen we graag mondeling met u door, zodat u direct vragen kunt stellen.

Na akkoord op de offerte is het tijd om het project in te plannen en voor te bereiden. Het kan zijn dat er de benodigde vergunningen nodig zijn voor de restauratie van het project. Geen zorgen, deze vergunningen vragen wij voor u aan. Daarnaast maken we een overzichtelijke planning. Ons team van vakmensen wordt aangestuurd door één projectleider, dit is tevens ook het vaste aanspreekpunt gedurende het project. De projectleider staat altijd voor u klaar, beantwoordt al uw vragen en begeleidt u tijdens het hele bouwproces.

Wij vinden het belangrijk om goed contact te behouden, zodat u betrokken blijft bij wat we doen en het proces. Daarom hebben we live-contact op locatie. Dat maakt het makkelijk om u te adviseren als er tijdens het project keuzes gemaakt moeten worden. Bij een oud pand komen er namelijk nog wel eens nieuwe zaken aan het licht. Dat maakt het werken in oude panden voor ons juist leuk.

Vraag vrijblijvend advies aan

Meesters van Trecht staat bekend als een hoogwaardige aannemer die zowel grote als kleine restauratie, renovatie en verbouwprojecten uitvoert. Onze portfolio bestaat uit zowel particuliere als zakelijke klanten in de regio’s Utrecht, het Gooi en Amsterdam. Binnen ons team werken louter gepassioneerde vakmensen die elk project benaderen alsof het hun eigen pand is. Wij zijn gespecialiseerd in kwalitatief vakmanschap en precisiewerk, en streven altijd naar excellentie in alles wat we doen. Wij zijn klaar voor uw restauratiewensen!

Waarom
Meesters van Trecht?

  • U wilt uw pand of elementen daarvan terugbrengen in de oude staat? Wij weten wat die stijl precies is en hoe u het mooiste resultaat kunt behalen.
  • Door onze jarenlange ervaring kunnen we altijd een reëel inzicht geven in de kosten.
  • Ook geven we altijd een reële inschatting wanneer het project gereed is en bewaken de planning strikt.
  • We nemen het gehele bouwproces voor onze rekening: het denkwerk vooraf, de planning en voorbereiding, coördinatie en alle communicatie.
  • We werken altijd met een vast, Nederlands team van gepassioneerde vakmensen en specialistische partners.